maandag, december 03, 2001

We hebben de proefdruk van het geboortekaartje binnen gehad en zijn meteen flink aan het strepen geslagen. You know us, wij willen dan weer hele specifieke dingen, geen lief gedichtje zoals iedereen al doet, maar eenvoud, en dus moest er het een en ander veranderen. Nu maar hopen dat de ontwerpster (nee, we hebben geen standaard kaartje van de drukker) er mee akkoord gaat.

Officieel is beebie sinds zondag levensvatbaar: in de praktijk wil dat helaas niet veel meer zeggen dan dat ze het, mocht het nu al geboren worden, in elk geval in leven proberen te houden in de couveuse. Uiteraard is het beter dat het nog even blijft zitten, hoe zwaar het soms ook is. De bekkenpijn is soms niet te harden, en ook al mag ik van de verloskundige niet te veel meer doen, het werk en het huishouden zullen toch moeten doorgaan....

Helaas word ik ook steeds meer ziek 's morgens. Was het eerst nog eens of twee keer in de week, nu is het omgedraaid: ik mag blij zijn als ik eens in de week *niet* ziek ben. Meestal is dat dan in het weekend, omdat ik dan rustig aan op kan staan en niet op het geluid van de wekker rechtop hoef te staan voor de ochtendrituelen.
Per saldo ben ik sinds het begin van de zwangerschap een kilo of 7, 8 afgevallen, en mensen die van niks weten beginnen me te vertellen dat ik zo dun word in mijn gezicht. Wat overkomt mij nou? ;-)