vrijdag, november 23, 2001

Zo, de bestelling voor het geboortekaartje is de deur uitgegaan (we zitten in de 24e week nu), dus we kunnen nu wachten op de proefdruk. Morgen ga ik met een vriendin een stofje kopen waar zij dan weer gordijntjes voor de babykamer van gaat maken. En misschien nog wat stof waar we het wiegje mee kunnen bekleden ook. Mijn buik groeit inmiddels gestaag, al ben ik best wat afgevallen door de ochtendmisselijkheid. Helaas ben ik nog elke ochtend misselijk, en komt het er zo eens in de week gemiddeld ook echt uit. Niet zo leuk, maar goed, nog ff doorbijten.

Beebie lijkt inmiddels goed te groeien, want dinsdag (20 november) was het eindelijk zover: J. heeft beebie voelen schoppen! Al zo vaak als ik weer gerommel voelde had ik hem erbij geroepen, maar nooit had hij het geduld om te wachten op een volgend schopje. Bovendien houdt het zich bijna altijd stil als je je handen op de buik legt. Zal wel lekker warm of rustgevend zijn. Hoe dan ook. J. heeft het nu gevoeld, en vond het hartstikke leuk. Zo raakt hij nog wat meer betrokken, want tot nu toe was het, behalve tijdens de echo's, natuurlijk behoorlijk abstract voor hem.
Ik heb mijn buik trouwens al twee keer zien uitpuilen, met dank aan een voetje, denk ik. Volgens Babywatch is beebie nu 29.7 centimeter en ruim 5 ons.